Pazartesi, Mayıs 12, 2014

"OPIMDE GECSIN" DIYEN ANNELER, GUNUNUZ KUTLU OLSUN

Annenin karnidir kalbinin 9 ay attigi yer
Annedir her nefesini dinleyen 
Annedir geceleri rahat uyumana sebep sarkilari soyleyen
Annedir usudugunu hissettiginde kollarinin altina girmekten baska bir sey dusunmedigin
Annedir sirf sen istiyorsun diye kendi yapacaklarini erteleyen
Annedir hastalansan gozune uyku girmeyen
Annedir cocugunu tehlikede hissederse bir kaplan kadar vahsilesen
Annedir sesi cikmadigi zaman cocugunun basina bir sey geldi diye kalp krizi geciren
Annedir ilk adimini attiginda kosup ulasmak istedigin
Annedir ilk guzel cicegi getirmek istedigin  
Annedir ilk komik seslerini cikardigin
Okula basladigin ilk gun yanindan ayrilmak istemedigin
Annedir ilk duydugun muhtesem ses, ilk gordugun melek yuz
Annedir gununu aydinlatan, geceni isil isil yapan
Annedir olumden korkarken, ona bir sey olursa cocuguna kim sahip cikacak diye dusunen
Annedir sesini yukseltse cocuguna, ses tellerim kopsaydi da bagirmasaydim diyen
Annedir oldu da cok cani yandi,cocugunun o muhtesem poposuna indirdi bir tane diye
sabahlara kadar gozyasi doken
Annedir tip okumadigi halde cocuklarinin butun hastaliklarini tedavi eden
Annedir omrunu verdigi cocugunun bir demet cicegi karsisinda dunyalar onun olmus gibi sevinen
Annedir essek kadar olsak bile her dustugumuzde yanina kostugumuz  "OPIMDE GECSIN" deyip optugunde "ACIMIZI GECIREN" sihirli sevginin kaynagi

Bu yazinin ulastigi ulasamadigi cocuklarini buyutmus ya da hala kucuk, ikinci bir kalbi karninda tasiyan, hastanede dogumda olan ya da yeni dogurmus, cocuklarinin yaninda olan olamayan ne kadar anne varsa dunyada, ANNELER GUNU KUTLU OLSUN!

18 yorum :

  1. Ne güzel yazmışsın canım benim ya... Çok duygulandım. Ben de tüm annelerin anneler gününü senin nezdinde kutluyorum. Mim'ine cevaben yazdığım yazıda senin anneler gününü daha önceden kutlamıştım ama sen dönüş yapmadın galiba. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim ben gormedim o yazdigin notu, cok cok afedersin. Bulup hemen yazacagim. Sevgili arkadasim opuyorum seni sevgiyle, kutluyorum dunyadaki butun guzelliklere layik anne duygusuyla. Uzun yasa sevgili cocuklarinla, torunlarini gor. Seviyorum seni.

      Sil
  2. Annem olsaydı kaş , onu bağıma basıb da,tebrik etseydim.Anneler gününüz kutlu olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Yegane bende cok kucukken yasadim senin acini. Sana ne desem bos gelecek simdi ama ben yine de yazacagim. Onlar bizi goruyor merak etme, bul bir yalniz kalacagin yer, konus o seni duyuyormus gibi. Ben oyle yapiyorum. Seni sevgiyle kucakladigimi soylesem, acini anladigimi acaba biraz olsun yardim eder mi? Sevgiyle opuyorum canim benim.

      Sil
  3. Bir Tek Annem Olsun..Bana Bir Şey Olmaz..Ya evlatları hayatta olmayanlar..Berkin gibi Hüseyin Cömert gibi..İsmail gibi..gibi gibi..Zor be yaa anasızlık, evlatsızlık zor..zaten hayat zor..Kalemine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugun duygusalsiniz bakiyorum yemek perisi. Boyle gunlere cok anlam yuklendigi icin hepimiz bir sekilde sarsiliyoruz. Hayat boyle suruyor ama tek dilegim var anneler icin "evlat acisi gormesin" hicbiri. Senin de Anneler Gunu'nu kutlarim sekercigim.☆

      Sil
  4. Sevgili Mukaddes Hanım! Anneler gününüz kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi ozluyorum sevgili Rabia Hanim, sizin de kutlu olsun desem pot kirmam insallah. Sevgiyle yasayin.

      Sil
  5. Güzel yazmışsınız. Başarısız olduğunda, hayal kırıklığına uğradığında, üzüldüğünde onlar görmeden üzüntü yaşarız. Anneler gününüz kutlu olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimmm nerelerdesin? seninde kutlu olsun Anneler Gunun. Tesekkur ederim begendigin icin cok mutlu ettin beni. Arada bir yuzunu goster bize. Sevgilerimle.

      Sil
  6. Seni sihirli kadin. Beni guvenli, huzurlu, sevgili yetistirebilmek icin kitalar asan kadin. Bugun bile yanimda agac gibi dik durup dunya savasta olsa gozun kapali savasicak kadin. Devsin, firtinasin, en degerli tassin, yanar dagsin ama en cok benim annemsin. Milyonlarca sene yasa her basim sikistiginda o eteklerinin altina saklanayim bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin icin gerekirse canimi veririm, varim yogum. Tesekkur ederim surpriz yorumlarin icin. Sen bir yana dunya bir yana biliyorsun bunu. Operim bak boyle guzel seyler yazarsan. Seni seviyorum.

      Sil
  7. ''Anne, beş kişi için yalnızca dört dilim pasta olduğunu fark ettiği anda pastadan nefret ettiğini duyuran ilk kişidir.'' diye bir söz okumuştum, hakikaten öyle annenin fedakarlığı kimselerde yok. Benzersiz bir sevgi. Anneler Gününüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  8. Ayni seyi bende okumustum ve cok etkilemisti beni. Bence de onlarin sevgisi uzerine sevgi, fedakarliklari uzerine fedakarlik yok. Sizinde gecmis anneler gununuzu kutlarim, sevgiyle, saglikla ve uzun yasayin.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili arkadaşım merhaba, çok güzel anlatmışsınız anneliğin ne olduğunu,annenizi çocuk yaşta kaybetmişsiniz ne kadar üzüldüm:( ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun, tüm annelerin günü kutlu olsun...
    sevgilerimle

    Not: Yazınız panelime düşmemiş, siz dördüncü arkadaşım oluyorsunuz aynı teknik sorun daha önce üç arkadaşımda da oldu, hatta bu konuda blogger sorunları diye yazı yazdım, yazdığınız en son yazı olarak "gözü kör olmayasıca stres' gözüküyor panelde....neyse ki, ona güvenmeyip tıkladım..sizin de bilginiz olsun diye yazmak istedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok hossunuz, bende de vardi bu sorun takip ettigim hicbir blogun yazisini goremiyordum, sadece google+'ta gorursem okuyabiliyordum, biraz kurcaladim simdi sizinkini okuyabiliyorum. Bazilarini hala goremiyorum. Cok kurcalayip, cok sorun yasadigim icin simdi cok iyi bilen birini bekliyorum duzeltsin diye. Yolumuz sevgiden gectigi icin bir yerlerde muhakkak bulusuruz merak etmeyin, sevgilerimle.

      Sil
  10. unuttum blogger sorunu ile yazım kedici teyze isimli sayfamda, siyasetten uzak kalmak maksadıyla açmıştım normalde birden fazla blog sevmem ama...arada oraya da siyaset dışında beni ve okuyanları germeyecek şeyler yazıyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun tadinda yapilan her sey zevk verir, asiri hicbir sey yok ortada. Iki blog sahibi olmaniz pek hosuma gitti, alemsiniz siz vallahi. Sevgilerimle.

      Sil