Cumartesi, Ağustos 10, 2013

Kirpilerin verdigi ders



 

Eski zamanlarda bir kis, ormanda muthis bir soguk varmis, bu soguktan butun hayvanlar etkilenmis ve buyuk kayiplar vermisler. Ama en cok kayip verenler kirpiler olmus.

 

Kirpilerin pek cok hayvan gibi korunacak kurkleri yokmus, bunlarin yerine kendilerini sicak tutmasi zor olan dikenleri varmis. Dusunmusler tasinmislar bu soguga karsi nasil bir cozum bulabiliriz diye.

 

Daha sonra hep birlikte soyle bir karar almislar: Geceleri tum kirpiler bir araya toplanip birbirimize yakin duralim ki geceyi  donmadan gecirebilelim demisler. Ilk birkac gece bu deneyim ise yaramis ama baska bir sorun ortaya cikmis.

 

Usuyen kirpiler birbirlerine sokulduklarinda yaralanmalar olmus, daha sonraki geceler yaralanmalardan oturu uzakligi fazla tutmuslar ama bu seferde donma olaylarini durduramamislar. Ancak yilmamislar ve her gece bu deneyime devam etmisler.

 

Birkac deneme-yanilma sonrasinda birbirlerinin vucut sicakligindan  yararlanacak kadar yakin, ancak birbirlerini incitmeyecek kadar uzak durmayi ogrenmisler.

 

Kissadan hisse, bizlerde becerebilirmiyiz acaba?

 

A.Schopenhauer

Hazirlayan:Zeyneb Otuken

 

2 yorum :

  1. Kirpinin yaptığını insan beceremez ne yazık ki çünkü bencildir insan, yok edicidir, paylaşmayı, birlikte hareket etmeyi bilmez hele Türkiye'de asla....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef uzulerek oyle oldugumuzu kabul ediyorum. Bizim gibi dusunenler cogalip, guzel seyler yayinlamaya devam ederse minicik bir umut isigi goruyorum ben. Sevgiler.

      Sil